23 de març

11 h – Visita guiada: Els mites clàssics als carrers de Palma. 

Els vestigis de la cultura clàssica ens envolten a cada passa que fem. Els carrers de les nostres ciutats en són plens. Descobrim els mites que ens acompanyen als carrers de Palma mentre fem una passejada. 

Estàtues dels Romans de la Rambla de Palma. 

Activitat gratuïta

Inscripció prèvia


16:30h – 19:00h – FORVM: Tallers de recreació històrica per a tota la família: papirs màgics, legionaris en miniatura, parvularium, jocs romans, jocs mitològics, racó de lectura i més sorpreses…

  • Al THEATRVM

16:45h – Encesa del foc sagrat de Vesta i processó de les seves sacerdotesses.

17:15 h – Contacontes: ‘El viatge d’Odisseu’. El gran heroi grec va viure milers d’aventures en el seu viatge. Creus que se’n va sortir ell sol o el van ajudar els déus?

17:45 h – La vida (i la mort) a un Ludus Gladiatorius. Quin era el dia a dia dels gladiadors? La veritat de la competició a l’arena: lluita, espectacle o supervivència? 

18:15 h – Probatio. Les legions romanes estaven formades per homes sans, forts i amb els requisits legals establerts per l’imperi romà. Podries superar tu les proves per formar part de l’exèrcit romà? 

Jardins de La Misericòrdia. Via Roma, 2 – Palma

Activitat gratuïta


20 h – Roma nocturna. Espectacle de recreació històrica

Tots els camins duen a Roma i aquest ens portarà fins a l’any 49 a.n.e, exactament a l’Aventí, el barri plebeu per excel·lència de la capital de l’Imperi, on la vida no s’atura en caure la nit…

Pati del Centre Cultural de la Misericòrdia – plaça de l’Hospital, 4 – Palma

Activitat gratuïta

20h Inscripció prèvia

20:45h Inscripció prèvia