Activitats escolars

MAREMAGNVM Balears portarà Roma als vostres alumnes amb multitud d’activitats i tallers.

A través de la plataforma Viu La cultura:

MAREMAGNVM: ARS SCRIBENDI: L’ESCRIPTURA ROMANA

L’art de l’escriptura ha evolucionat des de l’antiguitat fins als nostres dies: els suports, els instruments, els tipus de lletra han canviat molt des dels temps antics. Avui tot és més fàcil i més pràctic, i ja ni tan sols és necessari el paper! Voleu saber quins materials utilitzaven els romans per escriure?

MAREMAGNVM: LA INDUMENTÀRIA EN L’ANTIGA ROMA

Com vestien els romans? Quines eren les peces principals de la seva indumentària? Duien roba interior? Quins materials feien servir per confeccionar les teles? I els colors? El fet d’utilitzar-ne un o un altre tenia algun significat? Podeu reconèixer la classe social d’un romà només per la seva vestimenta?

MAREMAGNVM: TALLER DE CUINA ROMANA

Coneixerem la cultura romana de la gastronomia: la cuina, els horaris del menjar, el triclinium, tots els aliments i condiments. Com menjaven els romans? Com cuinaven els seus productes? Quins productes coneixien i com els conservaven? Eren molt diferents les eines de la cuina romana de les d’ara?

MAREMAGNVM: RUTA PER LA PALMA ROMANA

Us proposam un recorregut pels escenaris i els llocs de Palma que són testimonis de l’herència romana. Sota el guiatge del legionari Josephus Agrulus, veterà de la Legio II Augusta, viatjarem en el temps imaginant com fou la Palma romana, com es va dissenyar, i descobrirem en la Palma d’avui els vestigis de l’Imperi romà i els monuments emblemàtics relacionats amb aquesta època.

I, a més: 

LUDI ROMANI 

Vols saber com jugaven els nins i nines de la teva edat a l’antiguitat?

Inscripcions: info@maremagnumbalears.org

 

RUTA PELS MITES DE PALMA

Sabies que Palma està plena de mites clàssics? Els descobrim mentre fem un passeig!

Inscripcions: info@maremagnumbalears.org