Tallers

Les Illes Balears a l’antiguitat clàssica

A MAREMAGNVM volem donar a conèixer l’antiguitat a les nostres illes  i per això hem preparat uns tallers que permeten fer aquest viatge a l’antiguitat clàssica:

La mort a Roma

Els funerals a Roma, la preparació del cadàver per a la vida eterna, les responsabilitats dels familiars dels morts…Ho sabràs tot sobre el pas de la vida a la mort.

IMG_20150331_122647

Vestimenta Romana

És ben coneguda la forma de vestir dels antics romans, però no ho sabem tot: vestien sempre igual? Els colors de la roba eren importants? Duien roba interior?

IMG_6679

Scriptura antica

Els mètodes d’escriptura eren similars als nostres? Materials, mètodes, suports…tindràs al teu abast tot allò per poder redactar una carta com al segle I a.C.
IMG_6704 IMG_6701

Ludi Romani

En el temps d’oci, els romans no paraven de jugar…Coneixem molts jocs que els entretenien: fem una partida? IMG_6601

Expressions mitològiques

Aquest joc de cartes permet aprendre de manera lúdica alguns mites clàssics relacionats amb expressions que fem servir en el dia a dia.

IMG_6675

Bucellatum

Vols tastar les galetes que alimentaven els soldats romans quan estaven en campanya militar?

bucellatum

Mosaic

La paraula mosaic prové del llatí i la trobem en l’expressió opus mosaicum com a referència a una ”obra de les muses”. Era la consideració que els romans atorgaven a aquestes discretes i belles obres d’art, fetes a base de tessel·les de diferents colors i que servien com a paviment en les principals ciutats de l’imperi. En aquesta mostra podràs veure com es planifica i es fa un mosaic, tal i com els feien els romans fa 2000 anys.

IMG_6624

Taller de cuina romana

Saps com menjaven els romans? Carn o peix? Tenien algunes postres preferides?
La secció de cuina del IES  Guillem Colom Casasnovas de Sóller ens aproparà el paladar als sabors  del segle I a.C.